середа, 21 лютого 2024 р.

 

21 лютого 2-А клас присвятив годину спілкування нашій прекрасній українській мові.
Діти послухали про історію української мови, її розвиток і важливість у формуванні культурної ідентичності. Дізналися про видатних письменників і поетів, які внесли незамінний вклад у розвиток та збереження української мови.
 Вітаємо всіх з Днем рідної мови! Бережімо і цінуймо нашу мову, адже вона - серце нашої культури та душа нації.

1 класс

2-Б


3-Б клас

4-А клас
У 4-Б класі було проведено виховну годину до Дня рідної мови. Учні висловили свої думки про те, що рідна мова для кожної людини — це те життєдайне джерело, з якого вона черпає свою енергію, життєва силу, що передається віками, з покоління в покоління цілим народом, рідним краєм, а також попрактикувались правильно розмовляти рідною мовою, збагатили словниковий запас.

День рідної мови відзначає кожна культурна людина, яка усвідомлює, що мова є безцінним надбанням людства. Рідна мова - це схованка людського духу, багата скарбниця, це генетичний код нації. Живе наша мова - і живе наш дух, наша пісня, наша історія, наша єдність. Бо наша мова - це ми, українці.
Учні 7-А класу взяли участь у вікторині знавців мови , в якій активно виконували різноманітні завдання та зробили для себе висновок,що українська мова-це мова великого народу,великої культури.Для того,щоб зберегти нашу рідну українську мову,нею варто думати та мріяти, дивуватись і любити.

День рідної мови - це не лише можливість відзначити красу та багатство української мови, а й нагадування про важливість збереження та розвитку нашої мовної спадщини. Мова - це не лише інструмент спілкування, вона є невід'ємною частиною нашої ідентичності, культури та національної самосвідомості. Через мову ми виражаємо свої думки, почуття, передаємо знання та досвід наших предків майбутнім поколінням. У цей день учні та вчителі не лише відзначити красу та значення української мови, а й згуртуватися як спільнота, що прагне вивчати, розвивати та вшановувати свою мову та культуру. Заходи сприяли підвищенню інтересу учнів до вивчення української мови та літератури, розвитку їхніх мовних та культурних компетентностей, а також сприяли формуванню патріотичних почуттів до рідного краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар